Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pastă de măsline negre

Despre măsline se crede că au fost cultivate pentru prima dată în Creta minoică acum 3000 de ani. Măslinul a reprezentat o sursă de hrană, combustibil, lemn și medicament pentru multe civilizații antice. Măslinele sunt menționate în Biblie, sunt descrise de către vechii egipteni și fac parte din mitologia greacă.

Beneficiile pentru sănătate ale măslinelor sunt recunoscute de mulți medici din vechime: Hippocrate, Galen, Dioscoride și Diocles.

Medicii moderni recomandă consumul a 5-10 măsline verzi sau negre pe zi, pentru sănătatea inimii, a sistemului nervos și pentru a ne proteja împotriva bolilor inflamatorii și a cancerului.

Pastă de măsline negre

Această pastă de măsline a luat naștere în urma unui experiment, într-o seară în care am vrut să reproduc o rețetă de pe Instagram. În timpul mixării măslinelor mi-am dat seama că nu am mai nimic din ceea ce era specificat în acea rețetă. Așa că am improvizat cu ce am găsit prin frigider, iar pasta de măsline rezultată a devenit preferata soțului și a unor prieteni.

Ingrediente:

  • o cană mare de măsline negre fără sâmburi
  • 2 linguri suc proaspăt de portocală (merge și cu suc de lămâie, dar cu suc de portocală e senzație)
  • 2-3 roșii deshidratate
  • 1 praf sare
  • 2 lingurițe ulei măsline
  • verdețuri proaspete (câteva frunze pătrunjel, țelină și o crenguță de mărar)
  • oregano
  • 2 fire ceapă verde
  • câteva zâmbete

Toate ingredientele le amestecăm și le mărunțim cu ajutorul unui robot de bucătărie. Cam asta e tot. După cum știți, ador să gătesc simplu, rapid și fără să fac dezordine prea mare prin bucătărie. Enjoy!

error: Conținutul este protejat.