Skip to content Skip to footer

Consiliere pentru dezvoltare personala

Dezvoltarea personală este un proces care are loc de-a lungul întregii noastre vieți. Pe măsură ce creștem și evoluăm, învățăm să ne adaptăm la schimbările care au loc în interiorul nostru. Unii oameni nu vor să se schimbe niciodată. Cu toate acestea, schimbarea promovează fericirea, puterea mentală și rezistența emoțională. Prin urmare, schimbarea treptată trebuie să facă parte din viața noastră.

„Lumea este deja plină de jucători. Fii tu cel care face regulile jocului!”

Ce obții apelând la un consilier pentru dezvoltare personală ?

 • Înveți să îți gestionezi corect trăirile, sentimentele, emoțiile.
 • Îți dezvolți inteligența emoțională, astfel încât răspunsul tău emoțional la evenimente să fie unul sănătos, care nu te afectează.
 • Înveți să îți “antrenezi” mintea, pentru ca ea să lucreze în favoarea ta, nu împotriva ta.
 • (Re)înveți să găsești trăiri și emoții care îți fac plăcere și care îți aduc acea stare de bine, de liniște interioară, de calm.
 • Înveți să asculți mesajele corpului tău, pentru a putea avea grija de el.
 • Îți formezi acele abilități și atitudini care permit o funcționare personală și socială flexibilă și eficientă în scopul atingerii stării de bine.
 • Îți dezvolți capacitățile de planificare a carierei.
 • Elimini blocajele generate de creșterea nivelului de stres, de confuzie și de tensiune din viața de zi cu zi.
 • Îți este facilitat accesul la resursele interioare proprii, pe care le poți folosi apoi ca motor în dezvoltarea talentelor și potențialului individual.

Când am  decis să apelez la un consilier pentru dezvoltare personală, mă aflam într-un mare impas. Ceea ce m-a făcut să o aleg pe Raluca a fost faptul că este și psiholog. M-a ascultat, m-a înțeles și cel mai important, m-a ajutat să descopăr ce mă ține pe loc și cum să acționez.

SD

Stana D.

Târgu-Mureș

Nu mi-am imaginat niciodată ca îmi voi găsi liniștea cu ajutorul unui consilier de dezvoltare personală. Înainte să cer ajutor, duceam o viață dezorganizată, eram tristă și m-am îndepărtat de majoritatea prietenilor. După 4 ședințe, am început să vad schimbările. Am devenit mai conștientă de ceea ce fac, am înțeles ceea ce trebuie să schimb în viața mea și cel mai important, am primit susținerea și încurajarea de care aveam nevoie ca să pot acționa. Sunt profund recunoscătoare!

AC

Andrea C.

Iernut

Despre consultație

 • Ședințele de consiliere se desfășoară live, la cabinetul din cadrul Clinicii Dr. Alecu din Târgu-Mureș sau online pe Skype/Zoom.
 • Programarea  se face după transmiterea datelor personale.
 • Sunt necesare următoarele informații: adresa de e-mail și numărul de telefon.
 • Durata unei ședințe de consiliere psihoastrologică relațională este între 90-105 minute (1h.30 – 1h.45), în funcție de întrebările pe care doriți să le adresați.
 • Datele personale preluate de la solicitanți precum și conținutul analizelor sunt confidențiale. Nu se discută un subiect personal decât cu beneficiarul ședințelor de consiliere.

   

Misiunea mea

Misiunea mea este aceea de a te îndruma să devii independent, ca mai apoi să te poți ajuta singur și să îi poți impulsiona inclusiv pe cei din jurul lor.

Când vorbim despre dezvoltare personală, trebuie să privim asta ca pe un proces propriu de evoluție, în toate planurile. Abia atunci când simțim echilibrul și armonia care se manifesta în viața noastră putem spune cu adevărat că am schimbat ceva.

Este pentru tine?

Îți dorești să te cunoști mai bine ca să devii cel/cea care ți-ai dorit dintotdeauna să fii. Vrei să îți îmbunătățești, să îți dezvolți sau să îți optimizezi relația cu tine și/sau cu ceilalți.
Îți cauți direcția în viața profesională sau ai nevoie de claritate, performanță și optimizare pentru unele aspecte profesionale. Ai de făcut alegeri sau de luat decizii și vrei să știi care sunt cele mai bune.
Te afli la o răscruce în viața privată sau te confrunți cu o situație pe care nu știi cum să o gestionezi. Ai nevoie de repere psihoeducaționale pentru sănătatea mentală, emoțională, fizică, socială și spirituală.

Întrebări frecvente

Ce este un consilier pentru dezvoltare personală?

 

 

Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depășească diverse stări sau situații cu care se confruntă în evoluția personală și profesională, valorificând și dezvoltând resursele și potențialul propriu.

Consilierul pentru dezvoltare personală este o persoană neutră, imparțială iar  intervenția specializată a acestuia constă în ghidarea, susținerea și încurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea identificării propriilor capacități și a atingerii rezultatelor dorite în mod optim.

Cine poate apela la ședințe de consiliere pentru dezvoltare personală?

 

 

Oricine este interesat de propria evoluție, indiferent de vârstă sau ocupație. Oricine dorește să se cunoască mai bine, să depășească barierele sau momentele de impas, să își  găsească echilibrul personal sau să obțină mai mult de la propria existență, prin utilizarea resurselor personale.

După cât timp se văd rezultatele?

 

 

Rezultatele apar în funcție de cât de mult te implici tu, de câte eforturi ești dispus/ă să faci și cât timp ești disponibil/ă să investești.

Ține exclusiv de tine, de gradul de motivație, de nivelul tău de conștientizare, de cât ești de deschis/ă la schimbare, pentru că pur și simplu nu poți obține alte rezultate, făcând același lucru, în același mod și cu aceleași resurse. Dacă îți dorești rezultate diferite, este important să înțelegi că schimbarea este parte esențială în acest proces de dezvoltare, iar aceasta necesită eforturi.

Care este diferența dintre consilierea pentru dezvoltare personală, consilierea psihologică și psihoterapie?

 

 

Consilierea psihologică și psihoterapia se raportează în special la trecutul clientului, așadar sunt reactive, și în cadrul lor se pot trata inclusiv tulburări mentale, psiho-afective sau anxioase, în timp ce consilierea pentru dezvoltare personală este orientată către prezent și viitor, fiind în cea mai mare parte proactivă și se adresează exclusiv persoanelor sănătoase din punct de vedere psihic.

Consilierea pentru dezvoltare personală este cu precădere non-directivă și are la bază ghidarea clientului cu scopul ca acesta să își exploreze cunoștințele deja existente în căutarea soluției optime pentru un anumit aspect din viața sa.

Am nevoie de sesiuni de consiliere pentru dezvoltare personală?

 

 

Da, dacă te confrunți cu o dificultate sau dacă îți dorești mai multă performanță în oricare din aspectele vieții (privată, familială, socială, profesională, financiară, etc) și ești dispus să lucrezi asupra acestor aspecte pentru a descoperi ce anume se întâmplă, ce îți dorești de fapt și ce anume poți face ca să obții ceea ce îți dorești.

Nu, dacă ai nevoie de cineva care lucrează directiv, adică te judecă, îți dă sfaturi, direcții, opțiuni, variante, soluții, etc. Toate acestea le poți obține gratuit de la prieteni sau cunoscuți, nu este nevoie să plătești pentru ele.

Ce este dezvoltarea personală?

 

 

Dezvoltarea personală reprezintă orice fel de acțiune de auto-conștientizare și autocunoaștere întreprinsă de către o persoană pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții personale, profesionale, sociale, financiare, etc și care contribuie la realizarea obiectivelor și aspirațiilor proprii.

Preț

300 RON/Ședință

Consultație 1:30h - 1:45h

Programează-te sau adresează-ne o întrebare!

  Abonează-te la newsletter

  error: Conținutul este protejat.