Skip to content Skip to footer

Echilibru interior

Echilibrul interior este acea stare de bine și de armonie pe care o manifestăm atât în relația cu propria persoană, cât și cu cei din jurul nostru. Starea de echilibru este diferită la fiecare dintre noi, deoarece fiecare ne raportăm la valori și principii diferite. Singura unitate de măsură valabilă pentru toată lumea, este liniștea interioară. Când suntem într-o stare de echilibru interior, se spune că inima și creierul nostru sunt sincronizate. Armonia interioară poate fi obținută doar atunci când reușim să facem pace cu acele părți din noi care nu ne plac. Abia atunci când nu mai există nici o luptă în interiorul nostru, când ne acceptăm cu bune și rele, când renunțăm la critica autodistructivă, putem debloca acea energie care ne dezechilibrează și pe care mai apoi o putem folosi așa cum ne dorim. Inclusiv ca să schimbăm acele aspecte din noi care nu ne mai sunt utile în drumul creșterii personale. Echilibru interior presupune să trăim în prezent. Să ne liniștim mintea și să fim una cu noi înșine. Să ne trăim viața cu bucurie, iubire și recunoștință. Și cel mai important, să fim conștienți de puterea noastră interioară.

,,Nu te compara decât cu tine însuți“

Deepak Chopra

Articole

Tehnici de relaxare

Societatea în care trăim și ritmul alert în care se desfășoară viața în zilele noastre ne pot determina să ne împingem mintea și corpul la limită, adesea în detrimentul bunăstării fizice și mentale.

Tehnicile de relaxare sunt instrumente utile pentru a face față stresului și a promova sănătatea pe termen lung prin încetinirea activității corpului și liniștirea minții.

Articole

Exerciții de respirație

Respirația este un miracol la care nu ne gândim prea mult. Doar o facem. Dar dacă în loc să ignorăm respirația, am lucra cu aceasta, ca instrument de transformare?

Respirația este un proces de expirare a impurității și inhalare a purului. De orice natură ar fi el. Și poate deveni un mod de viață!

Articole

Meditații

Meditația este mijlocul prin care experimentăm iubirea, pacea și liniștea care se află în noi. Este procesul de transformare a minții, care încurajează și dezvoltă concentrarea, claritatea, pozitivitatea emoțională și o vedere mai calmă a adevăratei naturi a lucrurilor. Meditația ne încurajează să facem totul cu intenție. De la a ne asculta corpul și a trăi în mod natural o viață mai atentă – până la a ne conecta la ceva care este mai mare, mai vast și mai profund decât sinele individual. 

Programează-te sau adresează-ne o întrebare!

    Abonează-te la newsletter

    error: Conținutul este protejat.