Psihoastrologie relationala
Psihoastrologia relațională ne oferă o imagine bine conturată a activităților interumane, fie că este vorba de o relație de cuplu, o relație între membrii familiei sau o relație oficială sau de parteneriat. În analiza relației dintre două persoane, indiferent de natura ei, ținem cont în egală măsură de latura fizică, emoțională, mentală și spirituală a fiecăruia. Astfel îmbunătățim comunicarea, conștientizarea și controlul trăirilor interioare și a tendințelor subconștiente, conducând la valorificarea relației la potențial maxim, în echilibru și armonie.
„Lumea pe care am creat-o este un proces al gândirii noastre. Nu poate fi schimbată fără a ne schimba gândirea.”
Albert Einstein
Ce vom analiza în cadrul unei ședințe de consiliere psihoastrologică relațională?
- Profilul psihologic al fiecăruia, pentru o mai bună autocunoaștere, cât și pentru cunoașterea și înțelegerea partenerului.
- Tiparul și potențialul relațional.
- Sinastria (compararea hărților natale ale celor doi) și tema compusă (suprapunem cele două teme natale).
- Identificăm modul armonios în care puteți gestiona relația (calități relaționale, calități afective, sufletești, potențial erotic, mod de angrenare în relații etc.).
- Cum să comunicați mai bine, pe limbajul partenerului.
- Limbajul afectiv și cel erotic din perspectiva psihoastrologiei.
- Înțelegerea superioară și depășirea conflictelor sau blocajelor relaționale existente.
- Modalitățile de armonizare și îmbunătățire a experiențelor relaționale prezente.
- Aspirațiile comune și modul în care pot fi cultivate.
- Lecțiile de viață comune.
- Contribuția pe care o aveți unul în viața celuilalt și felul în care puteți crește împreună.
- Încercările spirituale din cadrul relației.
- Alte aspecte, în funcție de întrebările sau de nevoile de moment ale fiecăruia sau ale relației.
Psiho-astrologia m-a ajutat foarte mult să-mi înțeleg fiica. Eram neîncrezătoare la început, dar când am văzut că Raluca o descrie pe Sofi doar din astrogramă, fără să o fi întâlnit vreodată, am înțeles că am ajuns în locul potrivit. Am aflat care sunt nevoile fiicei mele și cum trebuie să comunic cu ea pentru a se simți iubită!
Ilinca O.
Am apelat la psiho-astrolog ca ultimă șansă acordată relației, înainte de a divorța. După prima ședință, parcă îmi priveam soțul cu alți ochi. Și chiar de a doua zi, am observat că și el face eforturi pentru a comunica pe „limba mea”. Nu doar că nu am divorțat, dar nici nu ne mai dorim asta. Am ajuns să ne cunoaștem mai profund.
Stefana I.
Despre consultație: ce conține, cum este structurată?
- Ședințele de consiliere se desfășoară live, la cabinetul din cadrul Clinicii Dr. Alecu din Târgu-Mureș sau online pe Skype/Zoom.
- Programarea se face după transmiterea datelor personale.
- Sunt necesare următoarele informații: data, ora și locul nașterii.
- La sedințele de psihoastrologie relațională este necesar să participe ambii parteneri, chiar și atunci când fiecare dintre ei își dorește altceva sau are asteptări diferite de la ședințele de consiliere relațională.
- Durata unei ședințe de consiliere psihoastrologică relațională este între 90-105 minute (1h.30 – 1h.45.), în funcție de întrebările pe care doriți să le adresați.
- Datele personale preluate de la solicitanți precum și conținutul analizelor sunt confidențiale. Nu se discută o temă personală decât cu beneficiarii acesteia.
Consiliera ta
Raluca
Rolul meu este de a crea un mediu proprice dialogului, deschiderii, conștientizării și schimbării. Te voi ghida pe drumul spre cunoaștere, autocunoaștere și dezvoltarea inteligenței relaționale, care va facilita procesul de comunicare, capacitatea de a face față stresului și abilitatea de a gestiona eficient relațiile cu cei mai importanți oameni din viața ta.
Este pentru tine și partenerul tău?
Întrebări frecvente
Viziunea psihoastrologică asupra fiinţei umane este rezultatul evoluţiei paralele a astrologiei şi psihologiei, în sens umanist.
Dane Rudhyar a publicat în 1936 “Astrology of Personality” (Astrologia Personalitǎţii). El prezenta astrologia ca psihosinteză, iar harta natală era consideratǎ o mandală, o formulă de integrare în scopul de a crea un tot unitar. Pe principiul interdisciplinaritǎţii care se dovedeşte cel mai eficient în orice demers ştiinţific, Carl Gustav Jung, de pildǎ, a studiat mii de astrograme natale pentru a fundamenta observaţiile şi concluziile sale specifice psihologiei jungiene.
Discipol a lui Freud, Carl Jung este cel care a introdus astrologia în psihanaliză.
Pentru Jung, toate cunoștințele despre psihologia antică sunt condensate în astrologie. El a abordat concepte care, pentru mulți, erau mai aproape de magie decât de știință. Postulatele sale sunt totuși profunde și interesante, dând naștere unui curent care a rămas în vigoare și astăzi.
La sedințele de psihoastrologie relațională este necesar să participe ambii parteneri, chiar și atunci când fiecare dintre ei își dorește altceva sau are asteptări diferite de la aceste întâlniri.
Datele personale preluate de la solicitanți precum și conținutul analizelor sunt confidențiale. Nu se discută o temă relațională comună decât cu beneficiarii acesteia și în prezența ambilor parteneri
Sinastria este rezultatul comparării hărților natale a celor două persoane cărora le analizăm modul de a relaționa. Făcând acest lucru, li se oferă celor doi indivizi posibilitatea de a se înțelege unul pe celălalt, de a explora dinamica ce stă la baza relației lor. Sinastria poate cuprinde întregul spectru al emoțiilor umane, cum ar fi dragostea, ura, respingerea, dorința, simpatia și antipatia. Transformarea are loc atunci când ambii indivizi ajung într-un loc în care se pot vedea reciproc mai empatic, ca urmare a acestei comparații între hărțile natale.
Tema compusă reprezintă harta relaţiei dintre două persoane, alcătuită din toate elementele celor două teme natale.
Harta cerului compusă relevă scopul unei relaţii, planul ei și experienţele pe care cele două persoane trebuie să le trăiască împreună, în evoluţia lor.
În timp ce sinastria este un instantaneu care arată două persoane faţă în faţă, tema compusă evidenţiază devenirea relaţiei, potenţialul său. Potenţialul relaţiei dintre doi indivizi este superioară sumei potenţialelor fiecăruia, luaţi separat. Tema compusă completează sinastria și este necesară pentru o mai bună înţelegere a relaţiei.
Nu. Terapia care include pe lângă partenerii cuplului și copiii este un proces diferit numit terapie de familie, care, de regulă se focusează pe relațiile dintre membrii familiei și nu doar pe cele din cadrul cuplului. Dacă părinții se întreabă dacă copiii ar trebui să fie incluși în sesiuni, ar trebui să discute acest lucru cu terapeutul.