Salată verde cu tofu și avocado
Tofu este denumirea japoneză pentru brânză vegetală obţinută din laptele de soia, în timp ce în China este cunoscută sub denumirea de doufu, care înseamnă bob fermentat. Procesul de fabricaţie prin care laptele de soia devine tofu, este identic cu cel prin care laptele de vacă, oaie sau capră devine brânză. Practic, tofu este un produs vegan obținut din boabe de soia, apă şi un agent de coagulare, iar gustul este deosebit, aromat, aerat.
Tofu este un aliment foarte nutritiv, bogat în proteine și alți nutrienți. De exemplu, 100 de grame de tofu conțin aproximativ 40% din necesarul zilnic de triptofan (aminoacid esențial care produce serotonina, răspunzătoare pentru transmiterea mesajelor de la creier spre diferite funcții ale organismului) și 30% din cel de mangan și de iod.
Alți nutrienți esențiali prezenți în tofu sunt proteinele, acizii grași Omega 3, seleniul, cuprul, fosforul, calciul, magneziul și antioxidanții.
Salată verde cu tofu și avocado
Cantitățile le stabilim în funcție de numărul ,,pofticioșilor” care participă la masa.
Avem nevoie de:
- salată verde
- spanac
- ceapă verde
- roșii
- castraveți
- tofu
- avocado
- semințe de floarea soarelui
- semințe de susan
- semințe de mac
- flori comestibile (opțional)
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline extravirgin
- sare
- stropi de iubire
Frunzele de salată și spanac le tăiem grosier, feliem roșiile și castraveții, mărunțim ceapa verde, iar pulpa de avocado o transformăm în cubulețe.
Tofu îl feliem, îl rumenim pe ambele părți – cam 1-2 minute pe fiecare parte (dacă folosim o tigaie antiaderentă nu mai este nevoie să adăugam ulei), apoi îl tăiem în cubulețe.
Adăugăm toate ingredientele într-un bol, potrivim cu ulei și suc de lămâie și le amestecăm bine bine. Să nu uitați stropii de iubire, sunt ingredientul principal.