Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Salată de fasole verde și tofu

În trecut, fasolea verde era numită carnea săracului, datorită conținutului mare de proteine. Aceasta este originară continentului american, fiind adusă în Europa de către spanioli, în secolul al XVI-lea.

Păstăile de fasole verde protejează sistemul cardiovascular, prin conținutul mare de antioxidanți. De asemenea, studiile au demonstrat că aceasta ajută la reglarea nivelului de colesterol din corp.

Păstăile de fasole verde sunt recomandate și în curele de slăbire. Acestea au rol diuretic, previn retenția de apă și facilitează eliminarea toxinelor, fiind mai ușor de digerat. Au puține calorii și un conținut relevant de fibre alimentare (3,4 gr. în 100 gr. de fasole), fiind un aliment optim pentru pierderea în greutate, dar și pentru o mai bună digestie.

Salată de fasole verde și tofu

  • spanac verde
  • valeriană
  • salată iceberg
  • ridichi de lună
  • roșii cherry
  • fasole verde fiartă
  • tofu
  • semințe de susan
  • sare
  • ulei de măsline
  • zâmbete

Cantitățile pentru această salată se stabilesc în funcție de mărimea salatei pe care dorim să o obținem, în cazul meu unitatea de măsură a fost numărul invitaților la masă.

Pentru această salată am folosit fasole verde congelată, pe care am pus-o la fiert în apă cu sare.

Între timp am scurs bine tofu, l-am tăiat cubulețe și l-am prăjit în foarte puțin ulei, cam 4-5 minute, având grijă să rumenesc cubulețele pe fiecare parte.

Am tăiat salata fâșii, roșiile în sferturi, iar ridichiile le-am feliat.

După ce s-a fiert fasolea, am scurs-o de apă. Și am amestecat toate ingredientele într-un bol. Deasupra am presărat semințe de susan.

Nu uitați de zămbete, fără ele salata noastră nu are nici un gust.

 

 

 

 

 

 

error: Conținutul este protejat.