Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Salată de căpșuni, mango și caju

Căpșunile au numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea conțin magneziu, mangan, acid folic, vitaminele C, B6 și K, au un nivel ridicat de antioxidanți, fibre și polifenoli. Totodată, au puține calorii, așa că pot fi o gustare sănătoasă și aromată.

Potrivit unui studiu publicat în ,,The American Journal of Clinical Nutrition”, căpșunile s-au clasat pe locul trei în clasamentul alimentelor bogate în antioxidanți. Au fost luate în considerare peste 1000 de alimente. Au fost întrecute doar de mure și nuci (de nucile obișnuite, românești).

Salată de căpșuni, mango și caju

  • mango
  • căpșuni
  • caju
  • baby spanac
  • sare
  • ulei de alune de pădure (sau alt ulei)
  • petale de măceș (opțional)
  • iubire

Avem nevoie de un mango bine copt, căruia îi indepartăm coaja, apoi tăiem pulpa în jurul sâmburelui.

Căpșunilor le îndepărtăm codița, le spălăm și le uscăm pe un prosop de bucătarie.

Tăiem fructele în bucățele potrivite, după preferințe, și amestecăm toate ingredientele într-un bol. Dacă doriți, puteți stopi salata cu puțin suc de lămâie, proaspăt stors.

Combinația de mango, caju, spanac și căpșuni este minunată. Iar petalele de măceș, pe care eu le ador în orice salată, dau preparatelor o aromă florală deosebită.

error: Conținutul este protejat.