Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biscuiți cu portocală și scorțișoară

Portocalele au fost cultivate la început în Asia, acum mai bine de 6000 de ani, de unde au călătorit în Africa, Europa și mai târziu în America. Se crede că într-una din legendele din mitologia greacă ar fi apărut sub denumirea de „mere aurii”, pe care Hercule le-a furat din Grădina Hesperidelor.

Portocalele sunt o sursă bogată de vitamina C, vitamine din complexul B și minerale cum ar fi calciu, magneziu, potasiu și fosfor. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, facilitează absorbția fierului în organism și întăresc sistemul imunitar.

Ingrediente

  • 100 gr. quinoa hidratată
  • o portocală
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 2 lingurițe erythritol sau xylitol
  • 50 gr. nuci măcinate
  • o linguriță mac
  • o linguriță chia
  • iubire

Biscuiții aceștia sunt absolut minunați. Și foarte simplu de făcut.

Lăsăm la hidratat în apă pentru câteva ore 100 gr. de quinoa. După ce s-a hidratat, o scurgem de apa rămasă și o amestecăm cu o portocală tăiată cubulețe mici, 1 linguriță scorțisoară, 2 lingurițe erythritol, nucile măcinate și câte o linguriță de mac și chia.

După ce am omogenizat toate ingredientele, mutăm aluatul obținut într-o tavă de prăjituri și coacem biscuiții la 180 grade, cam 20 minute. După ce s-au copt, îi tăiem în forma dorită. Sunt atât de buni și au fost atât de așteptați, încât nici nu au apucat să se răcească.

Gata, pun quinoa la hidratat, trebuie să mai fac o tavă de biscuiți!

error: Conținutul este protejat.