Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fursecuri cu prune

În China se crede că prunele sunt aducătoare de noroc. Ca prim copac care înfloreşte la începutul primăverii, este simbolul renaşterii, purităţii şi al perseverentei.

Prunele sunt surse bune de vitamine din complexul  B, cum ar fi niacina, vitamina B6 și acidul pantotenic. Aceste vitamine au calitate de co-factori ce ajută corpul să metabolizeze carbohidrații, proteinele și grasimile. Ele oferă de asemenea 5% din necesarul zilnic de vitamina K.

Vitamina K este esențială pentru funcția factorilor de coagulare a sângelui, precum și în metabolismul osos și ajută la reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer la persoanele în vârstă.

Fursecuri cu prune

  • 100 gr. quinoa hidratată minim 4 ore sau peste noapte
  • 50 gr. semințe de floarea soarelui
  • 2 linguri de mac
  • fulgi de cocos
  • 4 prune mari coapte
  • iubire cât cuprinde

Cred că acestea sunt cele mai simple și mai gustoase fursecuri pe care le-am preparat vreodată. Combinația ideală: simplu, rapid, sănătos și delicios.

Quinoa hidratată se amestecă în blender cu semințele de floarea soarelui, macul și fulgii de cocos. Mixăm maxim un minut.

Pregătim o tavă de copt, așezăm compoziția în ea, iar deasupra presărăm prunele tăiate bucătele mici și multă iubire. Le coacem aproximativ 15-20 minute. Sau până trec testul scobitorii.

error: Conținutul este protejat.