Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bake-chips din semințe de in cu ceapă și roșii

Știați că la nivel mondial există peste 600 de soiuri de ceapă?

Gustul pe care îl are ceapa roșie este dat de sulfide, care produc în organism nişte substanţe cu rol important în slăbire şi detoxifiere. Cercetările recente arată că aceşti compuşi de sulf au o mare capacitate de a fluidifiza sângele şi, în plus, reduc nivelul colesterolului rău şi a trigliceridelor.

Introdusă frecvent în alimentaţie, ceapa roşie influenţează funcţionarea celulelor, întărindu-le şi ajutându-le să profite la maximum de oxigenul primit.

Bake-chips din semințe de in, ceapă și roșii:

  • 100 gr. semințe de in nehidratate
  • 2 cepe roșii
  • 1 roșie mare
  • praf de zâmbete și voie bună

Punem semințele de in, ceapa roșie curățată și roșia în blender și le transformăm într-o pastă, dar fără a zdrobi toate semințele. E nevoie doar ca inul să se amestece cu roșiile și ceapa, care se vor transforma în suc.

Pregătim o tavă în care așezăm o foaie de copt, apoi turnăm compoziția din blender, pe care o întindem în strat subtire. Cu un cuțit tăiem compoziția din tavă în forma sau dimensiunea dorită, dar fără a mișca bucățile obținute. Deși par lipite, când sunt gata le vom putea rupe foarte ușor. Dacă omitem acest pas, când încercăm să le tăiem după ce s-au copt, se vor rupe cum vor ele.

Punem tava în cuptorul încins la 200 grade pentru aproximativ 30 min.

După 30 minute scoatem tava din cuptor, o răsturnăm pe un platou astfel încât să avem hârtia în sus, pe care o dezlipim și o punem înapoi în tavă. Rupem bucățelele de in coapte după forma dată inițial cu cuțitul și le punem pentru încă 15 minute în cuptor, de data aceasta pe partea cealaltă (partea care a fost prima dată în jos, acum va fi în sus). Acum este momentul să presărăm în tavă și amestecul de zâmbete și voie bună.

Deși în timpul coacerii se va simți destul de puternic mirosul de ceapă coaptă, când sunt gata nu vor mai mirosi aproape deloc a ceapă.

error: Conținutul este protejat.