Paste cu fasole roșie
Fasolea roșie este unul dintre cele mai bogate alimente în antioxidanti, chiar mai bogate decât afinele sau cireșele, conform unui studiu al cercetătorilor de la United States Department of Agriculture, realizat pe 100 de fructe, legume și nuci. Astfel, un consum frecvent de fasole roșie ne ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi și scade riscurile de cancer sau alte boli grave, menținându-ne tinerețea mai mult timp.
Paste cu fasole roșie (2 porții)
- paste fără gluten
- 2 căței de usturoi
- o conservă fasole roșie (sau 200 gr. fasole fiartă de noi)
- sos de roșii
- 30 ml. vin
- busuioc
- oregano
- ceapă verde
- ulei de măsline
- sare
- piper
- ardei iute (opțional)
- iubire cât cuprinde
Pastele fără gluten le fierbem în apă cu sare, însă cu două – trei minute mai puțin decât este indicat pe ambalaj.
În timpul în care fierb pastele, pregătim sosul. Usturoiul curățat și tocat îl călim pentru un minut în puțin ulei de măsline, după care adăugăm sosul de roșii, vinul și condimentele. Lăsăm la fiert câteva minute, cam cât mai au pastele de fiert (cu 2-3 minute mai puțin decât e indicat pe ambalaj).
Scurgem pastele, le adăugăm în sos, adăugăm și fasolea din conservă, scursă și spălată, și mai fierbem 2-3 minute.
Servim pastele calde, cu ceapă verde, fulgi de chili și multă iubire.