Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ananas cu mango, quinoa și alune

Știați că există peste 1000 de soiuri de mango?

Mango este considerat a fi cel mai consumat fruct exotic din întrega lume.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de mango:

Conținutul bogat în fibre, dar și în pectină și vitamina C stimulează metabolismul lipidic și ajută în scăderea nivelului de colesterol rău din sânge.

Prin compușii rezultați din digestia sa, menține rezerva alcalină a organismului, iar prin conținutul său ridicat în vitamina A și E, mango reface scutul natural al pielii care ne apără organismul împotriva razelor UV ale soarelui.

Consumând mango și alte fructe și legume bogate în betacaroten (morcovi, ardei, pepene galben) prevenim arsurile solare prin refacerea rezervelor protective de la nivelul pielii.

Ingrediente:

  • 1 ananas
  • 100 gr. quinoa
  • 1 mango
  • 50 gr. alune
  • o legătură pătrunjel verde
  • 6 roșii cherry
  • ulei din alune de pădure (sau de măsline)
  • sare
  • o linguriță mare de iubire și 2-3 zâmbete

Ananas umplut cu mango și quinoa

Pentru început, spălăm quinoa din căteva ape și o punem la fiert în apă cu sare. Cât timp fierbe quinoa (aprox. 15 -20 minute), pregătim ananasul. Cu un cuțit mare, îl tăiem în jumătate, încercând pe cât posibil să obținem două părti aproximativ egale (mie nu prea mi-a ieșit, dar am compensat adăugând 5 gr. de iubire în plus, la jumătatea mai mică). După ce l-am tăiat (merge mult mai usor dacă începeți din partea de sus, de la frunze), am scos partea mai tare (cotorul), apoi cu o lingură am scobit tot miezul. Trebuie să recunosc, m-am bucurat singură de sucul rezultat în urma acestui proces, așa că am mai adăugat un zâmbet la preparatul final .

Dacă știți și alte metode de a obține boluri dintr-un ananas, nu ezitați să împărtășiți cu noi aceste metode.

După ce terminăm cu ananasul, al cărui miez l-am tăiat în cubulețe, trecem la mango. Tăiem felii în jurul sâmburelui, le curățăm de coajă, apoi transformăm pulpa în cubulețe.

Tocăm mărunt pătrunjelul, la fel și roșiile cherry.

Quinoa fiartă o scurgem de apă, apoi o amestecăm cu alunele, cubulețe de mango și ananas (am folosit cam un sfert din pulpa de ananas și jumătate din pulpa de mango), roșiile tăiate, verdețurile și o lingură de ulei de alune de pădure.

Umplem bolurile din ananas cu acest amestec, presăram iubire și servim alături de cei dragi.

error: Conținutul este protejat.