Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pâine din linte verde cu semințe

Despre linte se crede că își are originea în Asia Centrală. Este una dintre primele plante cultivate. Cele mai vechi semințe de linte descoperite pănă acum datează de peste 8000 de ani.

Există multe soiuri și culori diferite de linte, inclusiv maro, galbenă, neagră, portocalie, roșie și verde.

Lintea verde este mică, delicată și aromată și își menține forma după gătire mult mai bine decât multe alte tipuri de linte. Are un gust ușor picant și fierbere lentă. Este bogată în molibden, fibre și vitamina B9, dar conține și proteine, fier, fosfor, potasiu și vitamina B1.

Pâine din linte cu semințe

Această pâine este extrem de simplu de realizat, din puține ingrediente. Este vegană și fără gluten, dar în același timp sănătoasă și foarte consistentă.

Avem nevoie de:

  • 200 gr. linte verde hidratată minim 2 h
  • o lingură semințe de in
  • 50 ml. apă
  • o linguriță semințe susan
  • o linguriță semințe dovleac
  • sare
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • iubire cât cuprinde

Lintea hidratată o scurgem de apă, apoi o adăugăm în blender alături de semințele de in, sare și praful de copt. După un minut de mixare adăugăm apa, pornim blenderul din nou pentru 1-2 minute și cam asta este tot.

Golim amestecul într-o formă de cozonac, presărăm deasupra semințe de susan și dovleac (sau alte semințe după preferințe) și coacem la 200 gr. aproximativ 30 minute sau până când trece testul scobitorii.

error: Conținutul este protejat.