Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lipii în două culori

Folosit încă de acum 4.000 de ani în India, turmericul (Curcuma longa) este unul dintre ingredientele principale pentru mâncărurile de tip curry. Pentru că turmericul are culoarea galbenă, a fost numit și șofran indian. Pe lângă utilizarea lui în bucătărie, a fost folosit de-a lungul timpului și ca un medicament tradițional, mai ales în medicina chineză și ayurvedică.

Turmericul conține fibre și proteine și este o sursă excelentă de vitamine, cum ar fi vitaminele E, C, K, vitaminele din complexul B, dar și de minerale, precum fier, magneziu, potasiu, fosfor, mangan sau calciu.

Lipii în 2 culori

Versatile, ușor de făcut, vegane și fără gluten, aceste lipii pot fi o algere sănătoasă și gustoasă în orice moment al zilei.

Unitatea de măsură pe care am folosit-o pentru acestă rețetă a fost o cană mai mare de ceai, de 250 ml.

Ingrediente

  • o cană rasă cu făină fără gluten (eu am folosit făină de fasole, dar merge cu orice tip de făină).
  • 2 căni de apă
  • sare
  • o linguriță de turmeric
  • busuioc sau alte plante aromatice (optional)
  • ulei pentru uns tava
  • iubire

Amestecăm făina cu apa, sarea și plantele aromatice. Împărțim amestecul în jumătate, în două boluri, iar într-unul dintre boluri adăugăm turmericul și amestecăm bine.

Într-o tigaie antiaderentă unsă cu foarte puțin ulei prăjim câte o lipie, pe care o turnăm cu ajutorul unui polonic. Prăjim cca. 1-2 minute pe fiecare parte.

Aceste lipii sunt flexibile și foarte versatile. Cele albe se potrivesc cu dulcețuri, fructe sau creme de ciocolată, iar cele galbene sunt excelente alături de legume proaspete.

error: Conținutul este protejat.