Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Focaccia din quinoa albă

Micuțele bobițe de quinoa nu conțin gluten, sunt bogate în proteine, magneziu, fibre și fier. De asemenea, sunt o sursă foarte bună de fosfor și calciu, recomandându-se în special în regimurile alimentare vegane.

Quinoa susține sănătatea sistemului osos, datorită conținutului de magneziu care joacă un rol important în formarea oaselor. În plus, proteinele din aceasta servesc ca “material de construcție” pentru oase. Specialiștii din cadrul Spitalului Universitar Yeditepe din Istanbul, Turcia, subliniază faptul că magneziul și manganul din compoziția acestei pseudo-cereale scad riscul de apariție a osteoporozei, afecțiune ce se manifestă prin demineralizarea osoasă.

Focaccia din quinoa albă

  • 100 gr quinoa hidratată minim 2 ore
  • ierburi aromatice
  • sare
  • 10 ml. ulei
  • multă iubire

Pentru că mie îmi plac mâncărurile relativ simplu de făcut, iar preferatele mele sunt cele sănătoase și din puține ingrediente, am creat această focaccia. Adevăratul motiv e că am rămas într-o seară fară pâine și nu am vrut să mai ies la cumparaturi. Și bine am făcut! De această dată, lenea a dat roade. Și ce roade…singurul regret a fost că nu am făcut două tavi.

Scurgem de apă quinoa, punem peste ea puțin ulei, ierburile aromatice preferate, sare.. vrummm vrummm vrummm cu blenderul vertical de cateva ori și gata aluatul.

Îl mutăm într-o tavă de copt, dăm la cuptor pentru aproximativ 30 minute și… gata focaccia!

error: Conținutul este protejat.