Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Supă cremă de ceapă verde

Ceapa verde conține cantități însemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu. Însă în afară de nutrienții clasici, această delicatesă vegetală mai conține câțiva compuși cu efecte terapeutice foarte puternice:

– Alicina, care are un efect antibiotic și antiviral extrem de puternic. De asemenea, este un protector pentru plămâni și căile respiratorii medii, pe care le ferește de infecții și de bolile tumorale.

– Cvercitina, care este un antioxidant puternic, cu rol în combaterea tulburărilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare și a cancerului.

– Clorofila, cu rol de a „curăța” organismul de metalele grele, de radicalii liberi și de tot felul de poluanți, de la E-urile din alimentație, la substanțele nocive din aer, din apă sau din ambalajul hranei noastre cea de toate zilele.

Ca atare, datorită compoziției sale chimice atât de complexe, ceapa verde are anumite proprietăți terapeutice mult mai intense decât cele ale cepei mature, fie ea albă sau roșie.

Supă cremă de ceapă verde

M-am trezit în miez de noiembrie cu ditamai stratul de ceapă verde în grădină. Mi-ar fi părut rău să o las să înghețe, așa că am decis să fac prima mea supă-cremă din ceapă verde. Nici măcar nu am gustat vreodată, știam doar că există.

Am folosit pentru această supă:

  • 12-13 fire de ceapă verde
  • o ceapă mică albă
  • 2 cartofi albi
  • o tijă apio
  • un pastârnac mic
  • sare
  • cimbru uscat
  • semințe pentru decor
  • iubire

Toată ceapa am tocat-o mărunt. Cartofii și păstârnacul i-am transformat în cubulețe ,iar tija de apio am tăiat-o feliuțe.

Într-o oală cu înveliș antiaderent am pus ceapa cu foarte puțină apă și am lăsat-o la foc mic până când a devenit translucidă. Următorul pas a fost să pun toate legumele în oală, să le acopăr cu apă și să le las la fiet.

Supa trebuie fiartă la foc mic. Când furculița a intrat ușor în cartofi și păstârmac, am oprit focul și am adăugat sarea și cimbrul. Cu ajutorul blenderului vertical supa a fost transformată în cremă.

Era cât pe ce să rămână fară poză, abia am salvat ultima porție pentru un scurt shooting – cum am lăsat telefonul din mână, mi-a și fost luată farfuria.

Concluzia: la primăvară pun două straturi de ceapă verde!

error: Conținutul este protejat.